Får du endelig lov til å ta lappen?

Når man har fylt 16 år og i tillegg tatt trafikalt grunnkurs kan man begynne å ta lappen. Så utrolig spennende at du er der nå! Det er et øyeblikk mange venter på. Det å kunne kjøre bil er utrolig spennende og følelsen av frihet man kjenner er helt unik. Det gir muligheter man ikke har hatt før og åpner en frihet som ikke kan sammenlignes med det man kjente for.

Men før man kan kjøre alene må man ha lappen. Jeg tok mitt førerkort på en Trafikkskole i Haram. Når man skal velge trafikkskole handler det jo om mange ting, men fordi prisen nesten er lik uansett hvor man gjør det, så handler det nesten alltid mer om de personlige kompetansene og kjemien man har med underviserne. Det å finne riktig skole handler derfor ikke så mye om penger, men om andre kompetanser.

Øvelseskjør så mye du kan 

Kjøretimer er veldig dyre, men i Norge er vi så heldige at vi kan velge å øvelseskjøre med noen hjemme. Kanskje har du noen i familien du kan kjøre med? Det å bli en god bilist handler om å kjøre mye, så det er bare å komme i gang.

Finn en lærer du har god kjemi med

 En lærer som forstår hvordan de skal støtte og veilede deg, samtidig som de får inn alle de tingene du skal lære og kunne for å bestå prøven, er den læreren du vil ha. Derfor er det alltid lov til å be om å få en ny lærer hvis man ikke har rett kjemi med den man får tildelt. Den læreren jeg hadde på min Trafikkskole i Haram hadde jeg god kjemi med fra start og det gjorde at det var en god opplevelse å lære å kjøre bil.