Hjernetrim er sunt for alle, og det er noe som alle burde drive med, men hvorfor? Og hva kan du begynne med allerede i dag? Det skal vi undersøke litt nærmere her, så du kan bli klokere på hjernetrim og hvordan du kan komme godt i gang. 

Hjernetrim er sunt

Det er nemlig sunt for hjernen å få litt trim. Det er faktisk like sunt for hjernen som det er for kroppen å trene, men man gjør det på litt forskjellige måter. Hjernen danner hele tiden nye nervebaner, men trenger både stimulans og utfordringer for å utvikle nye. Det kan man gjøre ved å lære seg noe nytt og sette hjernen litt på prøve tvinge den til å tenke nytt eller annerledes. Det kan for eksempel være gjennom å lære seg et nytt språk, eller kanskje til og med å lære seg en ny ferdighet, som å spille et musikkinstrument og lese noter. 

Det kan også være gjennom morsomme aktviteter som spill og leker, og det er faktisk en gøyal måte å få den trimmen hjernen din trenger på. Når man trimmer hjernen så sørger man nemlig også for å trene ting som korttidshukommelse og logisk tenkning. 

Prøv spennende kuber 

Det er ikke uten grunn at rubiks kube er populær som hjernetrim, det er nemlig en veldig god utfordring. Men visste du at det finnes mange forskjellige og spennende kuber man kan prøve? Det finnes kuber med forskjellig antall rekker, som gir ulik vanskelighetsgrad. 

Man kan også prøve en avansert kube som en megaminx kube, som er en kube med hele 12 sider som kan bryne seg på. Det er altså mange gode alternativer til den klassiske 3×3 Rubiks kube hvis du allerede har løst den mange ganger og føler at du trenger en ny og spennende utfordring og god hjernetrim.