editorial

Skal du ha nytt tak på hytta, garasjen eller kanskje boligen? Da er det lurt å vite hva du skal velge – og ikke minst – hvor mye. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne den taktypen som passer perfekt til den konstruksjonen du skal legge det på. Kanskje er det på tide å undersøke noen nye spennende materialer? 

Velg blant spennende nye materialer

Takberegning

Det finnes mange spennende materialer når det kommer til tak, som du kanskje ikke kjenner til i forveien. Det er for eksempel mange typer plast som egner seg til tak, som man kanskje ikke har eksperimentert med før. Fordelen med plastsak, spesielt til garasje eller en konstruksjon, der man ønsker lys, er at man kan velge et helt gjennomsiktig grad, eller ulik grad av gjennomskinnelighet. Da kan man slippe inn lys og sørge for å ha et tak som gjør at man slipper å bruke lyskilder om dagen. Det er perfekt for deg som vil bruke garasjen eller skuret som arbeidsrom. I tillegg er det mange smarte egenskaper et plasttak kan ha. Det er slitesterkt og vanntett, og gir et spennende utseende når man sammenligner med mer tradisjonelle taktyper. Det kan også være enklere å legge, hvis det er noe man har lyst til å prøve seg på selv. Derfor er det flere gode grunner til å velge et plast tak, hvis du er på jakt etter et nytt tak. 

Kjøp riktig mengde tak

Takberegning er et viktig sted å starte når du skal gå til innkjøp av den taktypen du velger. Det er nemlig sånn at man skal beregne akkurat hvor mye materiale man trenger for å dekke taket. Det er litt forskjellig fra materiale til materiale hva man skal velge, og derfor er det svært viktig at man beregner riktig så man ikke får for mye materiale.