Belysning er faktisk en av de viktigste faktorene når man skal innrede, men det er det mange som ikke er klare over. Her skal vi se litt nærmere på, hvordan du skal tenke når du skal innrede med lys, og gjøre belysning til en vesentlig del av interiøret. Det er nemlig viktigere enn du kanskje tror. 

Lys påvirker humøret

Det er en kjent sannhet at lys påvirker humøret vårt i stor grad. Det vet alle som bor her nord som har opplevd mørke vintre. Det har nemlig mye å si hvilket lys vi blir utsatt for, men det gjelder ikke bare dagslys, det gjelder også kunstig lys. Bare forestill deg hvor stor forskjell det egentlig er på stemningen når man sitter over et romantisk middagsbord med stearinlys og stemningen på et venteværelse med lysstoffrør. Det er ingen tvil om at belysningen har mye å si. 

Derfor har det også utrolig mye å si når du skal innrede. Det er viktig å tenke lys inn i innredningen allerede når du planlegger, for å få mest mulig ut av det. Det kan også handle om lyssetting av forskjellige steder eller objekter i hjemmet, som du kanskje vil fremheve. 

Lys er viktig i alle rom, men det kan være veldig forskjellig hvilke lysbehov vi har alt etter hvilket rom vi innreder. Det er ikke det samme om man innreder et bad eller et soverom. Når det kommer til rom handler det også ekstra mye om humør. Derfor er kanskje belysning stue ekstra viktig. Her er det nemlig viktig at man finner roen, og kan bruke stuen som et rom, der man kan slappe ordentlig av og kose seg. Da spiller belysning en vesentlig rolle. Derfor skal du fokusere litt ekstra på belysningen når du skal innrede, og gjøre det til en integrert del av planlegningen. Da får du de beste mulige lysforhold.