Kiropraktisk behandling kan anvendes til pasienter med smerter i kroppen, når disse stammer fra muskler, ledd eller nerver. Det finnes flere forskjellige behandlingsmetoder som er inkludert i «kiropraktisk behandling», og disse vil variere fra pasient til pasient. Behandlingen tilpasses nemlig den enkelte person for å sikre at den gir de best mulige resultater og samtidig er trygg å anvende.

Derfor vil kiropraktisk behandling være helt individuelt, og det avhenger blant annet av din diagnose, din alder, din øvrige helse osv. Din kiropraktor kan forklare deg, hvorfor den spesifikke behandlingen anvendes, så du kan bli klokere på dette.

Hva skjer når det knekker?

De fleste tenker på «knekk lyden» når de tenker på en kiropraktor. Men i virkeligheten har denne lyden ikke den store betydningen for behandlingen.

Lyden oppstår fordi det ligger en tynn leddvæske mellom de ledd som behandles. Under behandlingen beveges leddene litt fra hverandre, og dette skaper et vakuum som gjør at gassen i leddvæsken blir til en liten luftbobbel som til slutt brister. Og presis dette er det som skaper lyden. 

Hos noen er lyden høy, og hos andre høres den nesten ikke. Dette har ikke noe å si i forhold til hvor effektiv behandlingen er.

Det er ikke alltid at din kiropraktor vil anvende spesifikk leddbehandling eller «knekk». De kan nemlig også bruke mange andre metoder for å mobilisere ledd, jobbe med muskler og sener, arbeide med nerver osv. Samtidig vil de ofte tilby råd, veiledning, trening og øvelser i tillegg til den behandlingen du mottar. På den måten kan du selv bidra til å redusere dine smerter og forbedre din funksjon, og du kan få verktøy til å forebygge at problemet kommer igjen.

Kontakt din kiropraktor og få en time i dag, så du kan bli klokere på dine smerter og få hjelp til å redusere dem.