De siste årene har det nesten vært umulig å unngå å møte en ukulele hvis man følger med i musikk og TV. Det har nemlig blitt et utrolig populært instrument som mange er begynt å bruke. En ukulele er egentlig ikke et nytt instrument, men har vært brukt i mange år – spesielt på i tradisjonell musikk fra Hawaii.

En praktisk størrelse og behagelig lyd

Det er flere årsaker til at ukulelen i dag har blitt så populær. Først og fremst er lyden virkelig flott. Det er en lys og lett tone som fungerer til forskjellige sjangere, og som er veldig behagelig å høre på. Ukulelen er ikke spesielt dominerende, og derfor anvendes den ofte i musikken alene eller med kun få andre instrumenter.

Samtidig er en ukulele veldig praktisk. Den har en liten størrelse og er enkel å ha med seg rundt forskjellige steder. I tillegg er det et ganske enkelt instrument å lære seg selv, og nybegynnere kan lett få stor glede av å spille. Derfor har mange kjøpt seg en ukulele og eksperimenterer med små sanger og melodier uten å være erfarne musikere.

Finn din nye ukulele online

Det finnes mange forskjellige typer av ukuleler, og typen har en betydning for hvilken lyd instrumentet har. Faktisk kan det være veldig stort variasjon i lyden mellom ulike typer. Samtidig kommer de i flere designs og farger, og derfor er det rik mulighet for å finne en favoritt når det gjelder både lyd og utseende.

Du kan se et stort utvalg av ukuleler online hos Danmusikk, der du uten tvil kan finne din nye ukulele. De har alltid et stort sortiment med varianter for både nybegynneren og den erfarne. Se gjennom de mange typer og modeller, før du velger hvilken ukulele som er den helt riktige for deg og dine behov.