Folk i alle aldersgrupper kan få behov for ortopediske hjelpemidler i form av proteser, ortoser eller annet. Dette kan det være mange årsaker til, og behovet kan oppstå gradvist eller plutselig. Fordi vi alle er forskjellige med forskjellige behov, så skreddersys de ortopediske hjelpemidler fullstendig for anatomien din og de behov du har.

Ortoser til å støtte eller avlaste

En ortose er nok en av de vanligste typer ortopediske hjelpemidler som brukes av mange. Faktisk dekker begrepet over mange forskjellige hjelpemidler til føtter, ben, rygg, hender og hode. Det er en type bandasje som bæres utenpå kroppen, og det primære formålet er å rette feilstillinger, gi støtte eller avlaste en kroppsdel. De kan både brukes til varige sykdommer/problemer eller i forbindelse med behandling av skader.

En type hjelpemiddel som er ganske hyppig anvendt er en dropfotortose. En dropfot er en tilstand der benets og fotens muskler ikke klarer å løfte foten ordentlig når man går. Det kan resultere i at man faller og snubler ved gang, løp osv., og dette kan selvfølgelig være farlig. Det kan oppstå når nervefunksjonen til benets muskler blir skadet, for eksempel etter en skiveprolaps eller ved sykdommer som MS. Med en dropfotortose får du støttet og løften foten for å oppnå bedre funksjon og mindre risikoen for fall.

Skreddersydde løsninger for deg

Har du behov for en dropfotortose eller et annet ortopedisk hjelpemiddel, da kan de hjelpe deg hos TOV. Her får du ortoser i Orkanger og områdene rundt, og du kan få nesten alle typer ortopediske hjelpemidler. Her er det spesialister som jobber med både å utforme, designe og produsere dine ortoser. Derfor får du løsninger som er fullstendig skreddersydd etter deg og dine funksjonstap, og dette gir selvfølgelig både den best mulige passformen og den mest optimale funksjonen for deg og dine behov.