editorial

Hvis du er på utkikk etter et materiale som både er enkelt å arbeide med, og som samtidig er utrolig sterkt, da er polykarbonat kanskje svaret du leter etter. Her får du nemlig flere gode egenskaper samlet i samme materiale, og det er blant annet årsaken til at det brukes til mange forskjellige formål.

Hvor kan du bruke polykarbonatplater?

Plater av polykarbonat er en type plastplater som er svært sterke og samtidig enkle å jobbe med. Disse brukes i dag veldig ofte i industrien til produksjon av en lang rekke forskjellige ting, og bruksområdene er nesten uendelige. Her kan blant annet nevnes produksjon av lykteglass i biler, lamper, ruter, CD’er og mye mer.

Polykarbonatplater

I privaten kan du f.eks. bruke polykarbonatplater som alternativ til glass i for eksemepl drivhus eller andre konstruksjoner. Du må bare være oppmerksom på at platene ikke egner seg for plasseringer der de er utsatt for olje og fett over lengre tid, samtidig med at du ikke bør bruke løsemidler på platene.

Hvilke egenskaper har platene?

Polykarbonatplater brukes ofte som et alternativ til glass i mange forskjellige forbindelser, fordi det både er sterkere enn glass, enklere å jobbe med, og veier mye mindre. Det er utrolig robust og er slagfast selv ved store temperaturutsvingninger, og derfor er det også veldig praktisk å anvende i det norske klimaet.

En anne fordel er at det nesten ikke krever vedlikehold, og at rengjøringen er enkel og kan håndteres med en våt klut. Det har gode optiske egenskaper, som betyr at det slipper gjennom veldig mye lys. Det gjør blant annet at det egner seg utrolig godt for nettopp lamper, lykter, drivhus og lignende konstruksjoner.

Du kan dog få polykarbonatplater som gir beskyttelse mot UV-stråler, og som derfor både slipper gjennom lys men samtidig beskytter deg (og andre ting) mot de skadelige strålene.