Uansett om man er håndverker eller privatperson, er det helt essensielt å ha riktig verktøy til den oppgaven man skal utføre. Her kan du lese mer om hvordan du kan sikre deg å ha helt riktig verktøy. 

Vurder hva slags oppgave du står overfor

Når du skal finne det helt riktige verktøyet, så er det først og fremst viktig at du vurderer hva slags oppgave du rent faktisk står med. Selv om det er veldig praktisk å ha et standard verktøysett, så er det faktisk ikke sånn at du kan bruke en hammer til absolutt alt og bare trenger tre skrutrekkere. Nei, det kan være lurt å bygge seg opp en litt mer avansert samling av verktøy hvis man vil sørge for at man har de riktige verktøyene tilgjengelige til enhver tid. Hvis det eksempelvis oppstår en akutt situasjon der man trenger verktøy, er man dermed alltid beredt.

Du skal altså ta god høyde for om du skal drive med fjellrenskning og trenger renskespett, eller om du trenger en variasjon av bor og stjernetrekkere. Noen oppgaver krever hyperspesialisert verktøy, og da må du gå litt kraftigere til verks og investere. For jobben blir faktisk gjort bedre med riktig verktøy – det er det ingen tvil om. Hvis vi for eksempel tar for oss noe så avansert som tunnelarbeid, så er det viktig med renskespett som har lav vekt, men høy styrke og som du kan skifte ut spissene på. Da skal man investere i litt mer kvalitet enn man kanskje forestiller seg for å gjøre jobben best mulig. 

Sørg for at alt er i vater

En av de tryggeste tingene du kan kjøpe til verktøysettet ditt, er et vaterpass som gjør at du enkelt kan sjekke om det du har gjort faktisk er i vater. Selv til enkle gjør-det-selv-oppgaver, er det faktisk ikke nok med øyemål. Det er en god all rounder som alle trenger i tillegg til det mest essensielle, men det er lurt å ta oppgaven i nærmere øyensyn før man investerer i nytt verktøy.