Jobben alle gutta drømmer om

Som små barn, så er det unektelig mange ting en drømmer om. Fotballstjerne, popstjerne, brannmann, politi og mange, mange flere dukker stadig opp. Men blant gutta er det spesielt en jobb som alltid kommer opp blant de yngste, og det er jobben som kranfører. 

Det er tross alt ett av de kuleste maskineriene som finnes der ute, og det å kunne løfte og flytte på vekt på flere tonn er en helt unik opplevelse. Det er nok det maskuline aspektet som tiltrekker flest barn til denne jobben, der deres leker ofte reflekterer dette. Hvilken gutt har vel ikke lekt med en kran eller leketøy som portretterer maskiner fra en anleggsplass?

Derfor er kranføring så viktig

Vi kan mimre tilbake og se på denne drømmen, men den har også et sidestykke. Jobbene barn flest ender i om dagen er kontorjobber. Allikevel kan en jobb som for eksempel kranfører fort bli populær igjen. For eksempel kan du hos http://www.naalsund-kran.no/ lese mer om hva en kranfører faktisk gjør i det daglige. 

Mens vanlige jobber kan bli automatisert bort enkelt, så er ikke kranføring enda i denne klassen. Det handler nok aller helst om sikkerhet. Det er nemlig ikke bare tøft å styre en kran, men en må også tross alt ha sikkerheten i hensyn hele veien. Derfor kreves det av kranførere i dag å følge de strengeste retningslinjene for kraning. 

Kraning for tunge oppgaver

Kraner kan sees over store deler av storbyene. Det er fordi disse aldri går av moten, og de trengs til tunge oppdrag. Mange kraner benyttes på anleggsplasser, men de kan også benyttes midt i hjertet av en boligblokk for oppdrag her. Kraning er rett og slett en veldig versatil oppgave som kan føre til mange spennende prosjekt. 

Så neste gang ditt barn sier at de ønsker å bli en kranfører, kanskje du endrer din respons?