Hvordan vinduer gjør livene våre mulige

Vinduer blir sett på som et armatur i hverdagen vår. Vi ser dem bare på alle bygningene våre og tenker aldri utover det. Vinduer er i utgangspunktet tatt for gitt, hvorvidt de er på veggene eller doble balkongdør løsninger. Når du ser gamle malerier av byliv og til og med husholdningsliv, er vinduer alltid et sted i bakgrunnen. Malere mente de var viktige nok til å inkludere i maleriet, men ikke viktige nok til å gå utover bakgrunnen.

Men saken er at uten vinduer og doble balkongdør ville livene våre vært ganske forskjellige. Med vinduer har vi så mye mer liv i livene våre enn ellers. Det mest umiddelbare eksemplet på dette ville være den enkle tilstedeværelsen av naturlig lys i enhver bygning. Vinduer er langtfra den største kilden til naturlig lys for omtrent hver eneste bygning rundt om i verden. Vinduer er åpninger i ellers lukkede vegger som lar sollys komme inn og belyse bygningen.

Uten vinduer ville bygningene våre vært ganske så triste

Uten vinduer ville de fleste bygninger være langt mindre bondeplasser å være i. Uten vinduer ville de fleste bygninger uten himmellys av noe slag være helt avhengige av kunstig lys for å belyse rommene i bygningen til enhver tid. Selv om dette er en enkel løsning på problemet med å ikke ha vinduer, er kunstig lys rett og slett ikke en perfekt erstatning for naturlig lys.

Det er noe med å slippe naturlig lys inn i en bygning som gjør stedet mer levelig og hjemmekoselig. Det er nesten som det tar oss tilbake til en enklere tid før trengselet i det moderne liv overtok samfunnet. Det tar oss nærmere vår naturlige tilstand, og det kan være grunnen til at folk liker naturlig lys når det er tilgjengelig for dem. Og vinduer er verktøyene som gjør dette mulig. Vi skal være glade for vinduer!